Carl de Ruigh

Carl speelt sinds zijn 10e jaar trompet. Aanvankelijk in de Hoogeveense Harmonie, maar al snel komt de interesse voor dixieland in beeld. 

Simon Tijsen

Simon is op 10 jarige leeftijd op klarinet begonnen in hetzelfde harmonieorkest als Jacob, en is samen met deze en Eduard al sinds het ontstaan in 1983 bij de band betrokken.

Jacob Smit

Jacob is als mede oprichter van de "Oriënt Dixieland Express" een van de oudgedienden in het orkest. Hij kwam al op jonge leeftijd met muziek in aanraking en trad op z’n 12e toe tot een harmonieorkest later volgde hij opleidingen op dubbelhoorn en trombone.

Eduard Kaan

Sousaphonist Eduard Kaan begon (zoals zovelen op jonge leeftijd in de plaatselijke fanfare) met trompet. Gefrustreerd omdat hij op de trompet niet boven de hoge C uitkwam, besloot hij op 16-jarige leeftijd het roer drastisch om te gooien en verhuisde naar de sousafoon. Dat was geen ongelukkige keuze; hij voelde al gauw dat dit 'the Thing' voor hem was.

Bart Kaan

De banjoman, Bart Kaan, heeft een brede muzikale interesse. Vroeger is hij met de jazz in aanraking gekomen door de vinyl singles van onder andere Chris Barber.

Alexander van der Jagt

Alexander van der Jagt begon op 10 jarige leeftijd als tamboer bij muziekvereniging Creona in Wieringerwerf. Na een paar jaar gaat hij ook spelen bij het fanfareorkest van deze vereniging. Hier bespeelt hij verschillend ongestemd slagwerk en leert hij zichzelf ook het drumstel te bespelen.