Simon is op 10 jarige leeftijd op klarinet begonnen in hetzelfde harmonieorkest als Jacob, en is samen met deze en Eduard al sinds het ontstaan in 1983 bij de band betrokken.

Na de middelbare school was het zijn ambitie om van muziek zijn beroep te maken, maar onder druk van zijn omgeving (“daar valt geen droog brood in te verdienen”)heeft hij in eerste instantie daar van afgezien. Na een paar jaar opleiding tot leraar basisonderwijs en een aantal jaar werken als boekhouder zag hij het verkeerde van zijn keuze in, en besloot in 1986 toch zijn droom te volgen: de daaropvolgende jaren studeerde hij aan het conservatorium in Alkmaar klarinet, AMV, en Harmonie/Fanfare directie.

Sinds die tijd geeft hij klarinet- en saxofoonlessen en probeert hij zo zijn liefde voor deze instrumenten aan nieuwe generaties door te geven. Daarnaast bestiert hij de afdeling Akoestische Instrumenten en Bladmuziek bij Spanjaard Muziek in Alkmaar.

In ODEJazz.com speelt Simon klarinet en saxofoon .Soms laat ook hij zich als zanger horen, maar vanwege een tekort aan 'tekstvastheid' beperkt hij zich meestal tot het invullen van tweede stemmen. Daarnaast is hij de "aangewezen" muzikaal leider van de band, wat overigens niet veel meer inhoudt dan dat hij het laatste woord heeft of bepaalde ideeën van de bandleden daadwerkelijk in de muziek ingepast worden of niet. Deze rol is hem misschien wel toebedeeld omdat hij als enige een conservatoriumopleiding heeft, of omdat hij de oudste is......